Odontologie heders- doktorer utsedda

25 apr 2014
Dela artikeln

William P Magee, tandläkare och plastikkirurg och sjuksköterskan och kuratorn Kathleen S Magee har av styrelsen för forskning, utsetts till odontologie hedersdoktorer vid Karolinska institutet.

De grundade 1982 välgörenhetsorganisationen Operation Smile med syftet att behandla barn med ansiktsdeformiteter i låg- och medelinkomstländer. Insatserna riktas mot barn som föds med läpp-, käk- och gomspaltsdefekter, vilket inte sällan leder till att dessa barn dör på grund av näringsbrist i tidig ålder eller att de göms undan så att de varken får skolgång eller ett vanligt socialt liv.

Tack vare generösa donationer och medicinska volontärer har organisationen opererat fler än 200 000 barn utan kostnad för deras familjer. Behandlingen innefattar även nutritionsrådgivning, lekterapi, logopedi och tandvård.

Promoveringen sker vid en ceremoni i Stockholms stadshus den 23 maj.

 

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch