Sofia Petrén skrev årets avhandling

Sofia Petrén skrev årets avhandling

30 nov 2011
Dela artikeln

Sofia Petrén har skrivit ”årets avhandling” vid Malmö högskola.

Hon disputerade i april i år vid odontologiska fakulteten. Sofia Petrén har jämfört fyra behandlingsmetoder för korsbett, som drabbar runt tio procent av alla barn. Sofia Petrén jämförde behandlingseffekterna samt direkta och indirekta kostnaderna för de olika metoderna.

Avhandlingen visade att fast tandställning (Quad Helix) var den bästa och billigaste behandlingsmetoden och att samhället kan spara 32 miljoner kronor om året om alla barn med enkelsidigt korsbett behandlas med metoden.

Avhandlingen heter “Correction of unilateral posterior crossbite in the mixed dentition – Studies of treatment effects, stability and cost-effectiveness”. Läs mer på sidan 56 i Tandläkartidningen nummer 14.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch