Tandläkartidningen söker vetenskapsredaktör

Dela artikeln

Vi söker dig som är disputerad tandläkare och väl förankrad i den odontologiska forskarvärlden.

Du behöver ha ett brett kontaktnät både inom klinik och akademi och ha förståelse för värdet av att göra forskningsresultat tillgängliga för den verksamma tandläkaren.

Tandläkartidningen är en journalistiskt självständig tidning som ägs av Sveriges Tandläkarförbund och utkommer 12 gånger per år. På redaktionen i Gamla stan i Stockholm arbetar fem personer. Mer om tandläkartidningen.

Vi publicerar 1-2 referentgranskade artiklar per utgåva, samt ett nordiskt tema per år i samarbete med de övriga nordiska ländernas odontologiska facktidskrifter. Alla vetenskapliga artiklar finns även fritt tillgängliga på Tandläkartidningens webb.  Här hittar du också författaranvisningar, riktlinjer för referenter och formulär för referentbedömning för det vetenskapliga materialet.

Som en av två vetenskapliga redaktörer samarbetar du med tidningens vetenskapliga redigerare, beställer och tar emot inkommande manus för referentbedömning och bistår i urvalet av forskningsnotiser och intervjuer. I uppdraget ingår även att regelbundet skriva krönikor i tidningen.

Uppdraget omfattar i snitt cirka en dag per vecka. Arbetet kan skötas på distans, men tid behövs för gemensamma möten 2-3 gånger per termin. Du förväntas även delta i det årliga nordiska mötet samt vid vårt årliga redaktionsinternat.

Sista ansökningsdag 20 september.

Ansökan med cv skickas till chefredaktör Hilda Zollitsch: hilda.zollitsch@tandlakartidningen.se

För mer information om uppdraget kontakta chefredaktör Hilda Zollitsch eller vetenskapsredaktör Björn Klinge: bjorn.klinge@tandlakartidningen.se

Dela artikeln
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch