Sambanden munhälsa – allmänhälsa
Några av artiklarna i serien handlar om de vanligaste sjukdomarna för vilka parodontit misstänks vara en predisponerande faktor; diabetes, kardiovaskulära sjukdomar och reumatoid artrit. Betydelsen av endodontiska infektioner för allmänsjukdomar behandlas också i en av artiklarna. Illustration: Annika Röhl

Sambanden munhälsa – allmänhälsa

Vetenskap 22 jan 2020
Dela artikeln
Under de senaste 30 åren har forskare intresserat sig alltmer för kopplingen mellan kroniska orala infektioner och en ökad risk för allmänsjukdomar utanför munhålan. Nu publicerar Tandläkartidningen, tillsammans med de andra nordiska tandläkartidningarna, en vetenskaplig artikelserie för att ge en översikt av den existerande kunskapen om ämnet.

Var vänlig logga in för att ta del av materialet.

Du har klickat på en låst artikel, som är exklusiv för Tandläkartidningens prenumeranter och Tandläkarförbundets medlemmar.
Logga in med ditt prenumerantnummer som består av sex siffror. Du hittar numret till höger på tidningens adressetikett, i vårt nyhetsbrev eller på din faktura från Tandläkartidningen.
Klicka här för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch