Tema: Digital teknik 2016
Tandläkaren Michael Braian satsar på digital teknik på sin privatmottagning. Läs mer i artikeln nedan! Foto: Emil Malmborg

Tema: Digital teknik 2016

Tema 30 sep 2016
Dela artikeln

Digital teknik inom tandvården handlar i mångt och mycket just nu om arbetsprocesser. Digital skanning och 3D-printrar för sitt intåg och innebär att man kan arbeta och samarbeta på nya sätt. I Tandläkartidningen nummer 9 2016 samlade vi ett antal artiklar på temat digital teknik. Här hittar du alla samlade i digital form. Logga in och läs!

Dela artikeln

Temat innehåller följande artiklar

Så satsar landstingen digitalt

Tema: Digital teknik Hälften handlar och hälften ligger lågt. Ungefär så ser det ut på investeringsfronten när det gäller digital utrustning på landets folktandvårdsenheter, visar Tandläkartidningens kartläggning.
30 sep 2016
Plusmaterial

Folktandvården bygger filmstudio

Tema: Digital teknik På folktandvårdens utvecklingsklinik, Kvillebäcken i Göteborg, är ett av behandlingsrummen en filmstudio.
30 sep 2016
Plusmaterial

Skanner – snabbare, billigare, bättre

Metod Fördelarna är många med att ta digitala avtryck med en intraoral skanner på mottagningen, enligt Michael Braian. Men metoden har begränsningar.
20 sep 2016

Virtuell kirurgi är redan verklighet

Tema: Digital teknik Den virtuella kirurgin har blivit verklighet. Nu kan komplicerade käk- och plastikoperationer planeras och genomföras virtuellt innan patienten ligger på operationsbordet.
30 sep 2016
Plusmaterial

Hon vill vända ortodontin ut och in

Tema: Digital teknik Ortodonti tillhör det område där de digitala utmaningarna är störst. Det kräver specialistkunskaper inom både ortodonti och digital teknik. Ortodontisten Anna Hajati har tagit itu med digitaliseringen och framtiden.
30 sep 2016
Plusmaterial

Uthålligt finlir avgör utvecklingen

Tema: Digital teknik Mottagningen liknar mest en maskinpark. Datorer utför automatisk diagnostik, robotar skannar patienterna och preparerar kronor – är det så den digitala framtiden ser ut inom odontologin? Kanske, tekniken finns redan.
30 sep 2016
Plusmaterial

Materialen måste komma ikapp utvecklingen

Forskaren 3D-tekniken utvecklas snabbt, men materialutvecklingen går inte lika fort; alla material är i dag inte lämpade för den nya tekniken. Men forskning pågår. Möt Evaggelia Papia, forskare vid avdelningen för materialvetenskap och teknologi, Malmö högskola.
22 sep 2016
Plusmaterial
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch