Utvärdering av osseointegration

Vetenskaplig artikel 18 okt 2012
Dela artikeln
Datoriserad bildanalys kan automatisera kvantifieringen av benvävnad kring implantat. Utöver metoder för kvantifiering i både två och tre dimensioner, har två visualiseringsmetoder i 3D av kontakten mellan ben och implantat utvecklats.
Läs hela artikeln genom att klicka på länken: Utvärdering av osseointegration med hjälp av datoriserad bildanalys (pdf)       Fly through-animationer som följer implantatskruvens gänga i volymbilden (alstrad med hjälp av Synchrotron Radiation µCT) samtidigt som kvantitativa mått för den aktuella positionen visas. Dessa implantat har reviderats efter 29 år in situ. Fler animationer kan ses här.   Läs artikeln som pdf här
Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch