Praktikertjänst samlar in pengar till flyktingar
Praktikertjänst skänker 200 000 kronor till Röda korset och hoppas på att fler vill bidra till insamlingen.

Praktikertjänst samlar in pengar till flyktingar

Insats 11 sep 2015
Dela artikeln
Praktikertjänst har startat en insamling till Röda korset. Målet är att få ihop 300 000 kronor som ska skänkas för att hjälpa människor på flykt.

Bolaget har självt skänkt 200 000 kronor och privatpersoner har möjlighet att gå in och bidra via en särskild hemsida. I nuläget har nära 230 000 kronor samlats in.

– Det var en självklarhet för oss att starta en insamling, det känns oerhört viktigt att stötta dem som arbetar för hjälpa alla som tvingats fly från sina hem, säger Praktikertjänsts vd Johan Fredriksson.

– Många av våra anställda har i samband med insamlingen också berättat om hur de själva varit tvungna att fly till Sverige, så frågan känns självklart extra viktig för oss av den anledningen.

Vilka reaktioner har ni fått på initiativet?

– Det har enbart varit positiva reaktioner på insamlingen, framförallt från våra fantastiska medarbetare som uppskattat att de även som privatpersoner kan vara med och bidra.

Flera av de som har skänkt pengar har också lämnat en kommentar på sidan:

”Många bäckar små… Låt oss visa att PTJ och alla anställda har ledartröjan vad gäller donationer också!!” /Ingemar Frickner

”Tack det svenska samhället fick jag tillsammans med min mor och bröder kunna stanna och bygga en trygg tillvaro för 35 år sedan. Nu är jag stolt att vara en del av det svenska samhället.” /Cecilia Helenius

”Självklart kan och vill jag bidra!” /Carola Johansson

Pågår det fler insatser för flyktingar i tandvårdssverige? Någon som utmanar Praktikertjänsts insamling? Mejla Tandläkartidningens webbredaktör linda.persson@tandlakarforbundet.se och berätta eller lämna din kommentar på vår Facebooksida!

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch