Aqua Dental under rekonstruktion

8 feb 2013
Dela artikeln
Aqua Dental har hamnat i likviditetskris. Bolaget har begärt rekonstruktion och har ställt in betalningar på tio miljoner kronor.

Tandvårdsbolaget Aquade Dental Care AB kallas Aqua Dental Care. Bolaget har tre tandvårdskliniker i Stockholm och sammanlagt ett 30-tal anställda.

För att undvika konkurs lämnade Aqua Dental in en ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt den 24 januari. Samma dag ställde bolaget in betalningar på sammanlagt drygt 9,9 miljoner kronor.

Har ställt in betalningar

Bolaget är skyldig pengar till en lång rad tillverkare och leverantörer av dentalprodukter och utrustning samt till tandtekniska labb. Bolaget har också skulder till Sveriges Tandläkarförbund och Svenska Tandläkare-Sällskapet, bland andra.

Borgenärssammanträde hålls den 14 februari. Då bestämmer fordringsägarna och konkursförvaltaren om företagsrekonstruktionen får fortsätta. Michael Levin, advokat på Hamilton Advokatbyrå, är rekonstruktör.

Tre kliniker på två år

Aquade Dental Care AB registrerades i juni 2010. I augusti samma år öppnades den första tandvårdskliniken på Kungsholmen. Andra kliniken öppnades på Östermalm i februari 2011 och en tredje i Hammarby sjöstad i juni 2012.

Bolagets affärsidé är att bygga upp en kedja tandvårdskliniker i Sverige. Bolaget har ökat omsättningen från åtta till 20 miljoner kronor på ett års tid. Enligt rekonstruktionsansökan är det delvis den snabba expansionen har orsakat likviditetsproblemen.

En ny vd har tillsatts och en rekonstruktionsplan utarbetas tillsammans med rekonstruktören.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:
  1. Kommentar från SF 17 juli 2013:

    i vanlig ordning har vissa berörda inom verksamheten fina tillgångar och vart tar pengarna vägen som skall täcka skulderna? Den nutida Svensk-modellen av kapitalism i ett nötskal.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch