Arbetsmiljön utreds på Gällivareklinik

26 apr 2013
Dela artikeln
Personalflykt, sjukskrivningar och konflikter – så ser det ut vid folktandvården i Gällivare. Arbetsmiljöverket har efter en inspektion inlett en utredning om orsakerna till problemen.

Vid det stormöte som för ett par dagar sedan hölls med personal, ledning och fack framkom det bland annat att personalen upplever att arbetsmiljön är ohållbar. Flera i personalen är sjukskrivna och många mår dåligt. Ett separat möte hölls med Arbetsmiljöverkets representant.

Tandläkartidningen har sökt verksamhetschef Clivia Erdel-Kickeritz för en kommentar, men hon meddelar att hon för tillfället inte har något att säga.

Enligt Eivor Nordström-Carlén, TT-avdelnings ordförande, har klinikens personal varit hårt ansträngd under många år; patienttrycket har varit och är hårt och det har varit en stor omsättning av tandläkare, dessutom vakanser.

– Efter att vi fick signaler från våra medlemmar om att de inte mådde bra tog vi in synpunkter från dem och hade kontakter med arbetsgivaren för att kunna lösa problematiken, berättar hon.

Resultatet av detta blev det tidigare nämnda stormötet.

– Det var inplanerat ett par månader innan Arbetsmiljöverket bestämde sig för att göra en inspektion, förklarar hon, och berättar att det kom fram en del goda förslag till lösningar vid mötet, men att hon vill vänta tills Arbetsmiljöverket är klara med sin rapport innan hon uttalar sig mer utförligt.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch