Folktandvård tvingas flytta efter två år
"Orealistisk och barock", säger Ann-Charlotte Frank Lindgren, vd för Folktandvården i Stockholm om tidsplanen för flytten.

Folktandvård tvingas flytta efter två år

28 okt 2013
Dela artikeln
Senaste flytten kostade 25 miljoner kronor. Nu måste en av Stockholms folktandvårdskliniker med 17 000 patienter byta lokaler igen.

Folktandvårdskliniken på Sabbatsbergs sjukhus i Vasastan får åtta månader på sig att hitta, renovera och flytta in i nya lokaler. Detta efter ett beslut i landstingsfullmäktige i oktober.

– Jag fick besked den 11 oktober att lokalerna skulle vara utrymda senast andra kvartalet 2014. Tidplanen för flytten är fullständigt orealistisk och barock, säger Ann-Charlotte Frank Lindgren, vd för Folktandvården i Stockholm till Dagens Nyheter.

Det är två år sedan verksamheten flyttade senast, en flytt som kostade 25 miljoner kronor. Nu måste verksamheten lämna plats för 150 vårdplatser inom den psykiatriska slutenvården som idag håller till på S:t Görans sjukhus.

– I ett landstingsperspektiv är flytten av psykiatrin kostnadseffektiv jämfört med att bygga en massa på S:t Göran, säger Henrik Gaunits, planeringschef för Framtidens Hälso- och sjukvård på Stockholms läns landsting, till tidningen.

Men han håller med om att flyttbeskedet kom för sent.
– Vi ser just nu över våra rutiner för hur folktandvården fick det här beskedet för att det inte ska upprepas igen, för det här blev inte bra.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch