Folktandvården Gävleborgs nya vd sparkad
Folktandvården Gävleborgs vd Marianne Forsell Fotograf Britt Mattsson

Folktandvården Gävleborgs nya vd sparkad

NYHETER 13 okt 2017
Dela artikeln
Folktandvården Gävleborgs nytillträdda vd Marianne Forsell fick i onsdags, efter drygt tre månader, lämna sin anställning med omedelbar verkan. 

-En överenskommelse har träffats och hon har slutat sin anställning. Men vi vill påpeka att hon gjort ett jättebra jobb och att hon har lyft fram saker som vi har haft stor nytta av i organisationen, säger Britta Schüllerqvist, marknads- och kommunikationschef på Folktandvården Gävleborg till Tandläkartidningen.

Någon ytterligare förklaring till varför Marianne Forsell plötsligt slutat, utöver den officiella att man varit överens, vill hon inte ge.

Marianne Forsell tillträdde som vd för Folktandvården Gävleborg den 1 juli i år och hann alltså arbeta i drygt tre månader innan hon fick gå med omedelbar verkan. Hon är den tredje vd:n som fått gå eller lämnat efter kort tid. Hon är mycket kritisk till hur situationen hanterats av styrelsen.

– Jag blev uppkallad till ordförande Barry Gustafsson och blev entledigad med omedelbar verkan, med vaga förklaringar, säger hon.

Marianne Forsell menar att det finns stora problem inom organisationen, med otydlig ledningsstruktur och medarbetare som inte mår bra.

– Jag hade ett tydligt uppdrag att säkra framtiden och bemanningen och har hunnit mycket på tre månader. Jag började med HR-frågor från grunden för att skapa ordning och reda och tog hjälp av en organisationspsykolog och det var man inte van vid, tillägger hon som en möjlig förklaring till varför hon fick gå.

Tills ny vd är på plats går styrelseordföranden Barry Gustafsson in som tillförordnad enligt Britta Schüllerqvist.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch