Ja till ny riksförening för privattandläkare

7 dec 2012
Dela artikeln
Sveriges Tandläkarförbund säger ja till en ny riksförening för privattandläkare. Föreningen Tandläkare – Egen verksamhet (TEV) blir medlem i Tandläkarförbundet den 1 januari.

Det beslutade Tandläkarförbundets förbundsmöte i Stockholm den 7 december.

Förbundsmötet beslutade också att inte ge ansvarsfrihet till Anders Mohlin och Mikael Jansson för 2011. Anders Mohlin och Mikael Jansson representerade privattandläkarna i Tandläkarförbundets styrelse 2011, men hade mycket låg närvaro på styrelsemötena.

Enligt revisorerna hade de ”grovt åsidosatt sitt sysslomannaansvar”. Trots anmärkningen ansåg revisorerna att hela styrelsen bör få ansvarsfrihet, men förbundsmötet sade alltså nej till det för två av ledamöterna. De övriga ledamöterna beviljades ansvarsfrihet.

Läs mer i Tandläkartidningen nummer 1 2013, ute runt den 10 januari.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch