Privattandläkare kan tvingas skruva ned skylten

21 dec 2011
Dela artikeln
Privattandläkare kan tvingas skruva ned skyltarna med Tandläkarförbundets logga om de inte blir medlemmar i en av tre provisoriska avdelningar för enskilda privattandläkare.

Det är en konsekvens av att Privattandläkarna blir branschorganisation och lämnar Sveriges Tandläkarförbund den 1 januari.

I dagarna får Privattandläkarnas drygt 3 000 aktiva medlemmar ett brev från Sveriges Tandläkarförbund. Det innehåller information om hur privattandläkare kan bli medlem i Tandläkarförbundet.

Vid årsskiftet uppstår tre tillfälliga avdelningar för privattandläkare: Sveriges Tandläkarförbund – Nordöstra, Sveriges Tandläkarförbund – Södra samt Sveriges Tandläkarförbund – Västra. Formellt är avdelningarna knutna till Tjänstetandläkarna under 2012.

Medlemmar i Tandläkarförbund får bland annat:

* Tandläkartidningen

* Swedish Dental Journal

* rätt att använda förbundets emblem

* stöd vid anmälan till Socialstyrelsen och HSAN

* billigare avgift på förbundets kurser

* billigare inträde till Odontologisk Riksstämma

* tandvårdsnyheter via e-post

Tandläkarförbundet för också tandläkarnas talan i yrkesfrågor i kontakter med myndigheter, departement och andra organisationer i Sverige samt inom EU. Förbundet för även ut tandhälsofrågor i samhället.

Läs mer på Tandläkarförbundets hemsida.

 

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
  1. Kommentar från Jan Jansson 26 december 2011:

    ?

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch