Solig samvaro
Att knyta kontakter inför framtida forskningssamarbeten är en central idé med forskarskolorna i odontologi. Att knyta kontakter inför framtida forskningssamarbeten är en central idé med forskarskolorna i odontologi.

Solig samvaro

14 aug 2013
Dela artikeln
25 personer har börjat vid en ny forskarskola i klinisk odontologi. Ett par gånger om året träffas de och andra forskare för att lära sig av varandra och bilda nätverk.

Det finns två nationella forskarskolor i odontologi i Sverige. Den första startades 2009 och den andra i år. Doktoranderna från båda har strålat samman i Ystad för att ta del av forskningsresultat och knyta kontakter inför framtida samarbeten.

Forskarskolorna är lite olika. Den första nationella forskarskolan i odontologi är inriktad på odontologisk vetenskap, medan den nya har en tydlig klinisk inriktning. 2015 blir det en ny antagningsomgång till forskarskolan i klinisk odontologi. Ett 20-tal personer till kommer att antas då.

Se vilka som har antagits till forskarskolan och läs mer om vad de gjorde i Ystad i Tandläkartidningen nummer 9 2013.

Text: Janet Suslick

Foton/Illustrationer: Foto: Jenny Leyman

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch