Tandläkare blir landstingsdirektör

20 mar 2013
Dela artikeln
Tandvårdsdirektören Eva Ljung går in som tillförordnad landstingsdirektör i Uppsala län efter den sparkade Kerstin Westholm.

– Det var en stark önskan från vår sida att Eva Ljung skulle gå in som tillförordnad landstingsdirektör i väntan på ordinarie tillsättning. Vi är nöjda med att hon nu har accepterat, säger Erik Weiman, landstingsstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Eva Ljung är i botten polis men gick ut tandläkarutbildningen i Stockholm 1985. Hon har jobbat som allmäntandläkare i Västmanland och i Stockholm och bland annat varit klinikchef och tandvårds- och utvecklingschef. Hon är idag tandvårdsdirektör för folktandvården och sitter i landstingets koncernledning sedan sex år.

Eva Ljung tillträder sin nya tjänst omgående och förordnandet sträcker sig till och med den 1 september. Pia Gabre, chefstandläkare i Uppsala läns landsting, går in som tillförordnad folktandvårdsdirektör.

Det var i måndags som landstingsstyrelsen meddelade att den dåvarande landstingsdirektören Kerstin Westholm sagts upp från sin anställning på grund av ”olika syn på hur landstinget ska ledas”.

Läs intervjun med Eva Ljung som publicerades i Tandläkartidningen nummer 6 2012.

Text: Linda Persson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch