Tandpriskollen lanseras i höst
Syftet med Tandpriskollen är att allmänheten ska få en bild av prisnivån för tandvård och kunna jämföra mottagningar. Foto: Colourbox

Tandpriskollen lanseras i höst

Jämförelsetjänst 13 jun 2019
Dela artikeln
Nu har prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen tagit ett steg närmare lansering. Under försommaren har alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet fått ett brev för att kontrollera sina uppgifter.

TLV förbereder nu lanseringen av prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen. Sajten ska vara igång i november och just nu samlar man in adressuppgifter från tandvården. Ungefär tvåtusen vårdgivare har fått ett brev där de ombeds kontrollera sina uppgifter.

– Syftet är att patienterna ska få korrekt information i tandpriskollen. Vi vill att man bekräftar att namn på mottagningen, besöksadress och kontaktuppgifter stämmer. Om man vill kan man också lägga till en webbplats, säger Maria Bjurö, kommunikationschef på TLV.

Adresserna har hämtats från Försäkringskassan för alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Den som inte har fått något brev ombeds höra av sig till TLV (tandpriskollen@tlv.se).

– Vi har hittills fått in svar från ungefär hälften av de vårdgivare vi kontaktat, men planerar en påminnelse efter sommaren.

Det som återstår i projektet är användar- och belastningstester för att se att sajten håller för lansering, och kommunikation kring lanseringen.

Enligt regeringsuppdraget ska sajten vara igång allra senast 15 december i år, men TLV siktar på november.

Läs mer om hur förslaget till tjänsten såg ut i slutrapporten jun 2018. 

Fakta

Prisuppgifterna ska hämtas in tre gånger per år från Försäkringskassan och bygger på vad patienter har betalat för åtgärder som ingår i högkostnadsskyddet.

Även grundläggande information, som mottagningens adress, hämtas automatiskt från Försäkringskassan.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch