TLV vill ändra i tandvårdsstödet

Tandvårdsstödet 15 mar 2017
Dela artikeln
Borttagning av tandsten på tänder eller vid implantat bör ge ersättning även om patienten inte har någon sjukdom. Det är ett av de förslag till förändringar i tandvårds-stödet till 2018 som TLV, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, föreslår i en remiss.

Det förslag till förändring i tandvårdsstödet som berör flest inom tandvården är TLV:s remissförslag att borttagning av tandsten på tänder eller vid implantat. TLV anser att det bör vara ersättningsberättigande även om patienten inte har någon sjukdom. TLV ser förändringen som viktig eftersom tandsten försvårar åtkomligheten och därmed möjligheten för patienten att själv kunna rengöra tänderna eller implantaten och därmed hålla sig frisk.

Ett nytt tillstånd föreslås därför för Hälsobefrämjande insatser. Det nya tillståndet får tre ersättningsberättigande åtgärder med olika omfattning för depuration av tandsten.

Förslagen skickas ut till drygt 40 remissinstanser, men även andra tandläkare eller tandvårdspersonal kan lämna synpunkter på förslagen. Det ska ske senast den 18 april. Alla remissförslag finns på TLV:s hemsida www.tlv.se.

Ändringarna ska börja gälla den 15 januari 2018.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch