I sin anmälan skrev tandläkaren att han sökt arbete vid folktandvården i Skåne sedan 2007, men att han blivit nekad provanställning trots att andra tandläkare med mindre utbildning har fått det. ”På grund av skriverier i pressen och på Internet har en mycket mörk bild målats av mig, men sanningen är ej klar, det är pressens tolkning. Där jag nu arbetar är alla nöjda”, skriver han.
Men DO anser att det inte finns grund för att utreda frågan om diskriminering. Myndigheten utreder endast frågor som handlar om diskriminering utifrån kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning samt ålder.
I och med att DO inte tar upp fallet får folktandvården i Skåne inte möjlighet att bemöta tandläkarens kritik.
Tandläkaren har tidigare varit föremål för utredningar i HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, och kritiserats för brister i sin yrkesutövning. Han tvingades också lämna arbetet som tandläkare i England på grund av att man där ansåg att han inte uppfyllde de krav som kan ställas på en tandläkare. För närvarande behandlar HSAN frågan om han ska få ha kvar sin legitimation.
Annons
Annons