Annons

Annons

Fel av Praktikertjänst att sparka tandläkare

Praktikertjänst gjorde fel som avskedade en tandläkare, det har en skiljenämnd beslutat. Nu får företaget punga ut med tre miljoner kronor.

Tandläkaren Lars Elmborg var oense med Praktikertjänsts ledning om hur mycket han skulle betala för sin klinik när han vill köpa ut den. Företaget krävde mer än dubbelt så mycket som Lars Elmborg ville betala, det skriver Dagens Industri.
Konflikten växte och till slut sa Praktikertjänsts dåvarande vd Carola Lemne upp Lars Elmborg med argumenten att han hade använt panoramaröntgen utan tillstånd, brutit mot attestregler och varit illojal mot arbetsgivaren.
Lars Elmborg bestred beslutet och en skiljenämnd har nu ogiltigförklarat avskedandet. Praktikertjänst får betala processkostnaderna på tre miljoner kronor.
– Jag är förvånad över Carola Lemnes agerande. Det  var dåligt underbyggt och direkt felaktigt att avskeda mig. Nu är jag återanställd och när hon inte är med på banan kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta jobba på Praktikertjänst”, säger Lars Elmborg till Dagens Industri.

Upptäck mer