Annons

Annons

Förlikning mellan tandläkare och Wasa Kredit

15 tandläkare stämde finansbolaget Wasa Kredit. Nu har de nått förlikning.

Hundratals tandläkare blev lurade att tro att de skulle få väntrumstelevision gratis. Företaget som hade lovat dem det lades ned, men finansbolagen tvingade dem att varje månad fortsätta betala för teveskärmar som ingick i avtalet.
Procast Media drev Dentvision, en televisionskanal för väntrum. Företaget gick i konkurs i mars 2011.
Procast Media hamnade på obestånd redan 2010. Hundratals tandläkare tvingades sedan att betala dyra månadshyror till finansbolag för monitorer och utrustning. Utrustningen skulle enligt avtal subventioneras till 100 procent av Procast Media, men ersättningen började utebli.

Gratis blev dyrt

Procast Medias kunder lovades gratis väntrumstelevision, men de skrev på två olika avtal. Det ena var ett hyresavtal och det andra ett subventionsavtal.
Utrustningen finansierades via finansbolag, i de flesta fall Wasa Kredit. Kunderna skulle betala månadshyra för skärmarna. För de flesta mottagningar rörde det sig om nästan 2 000 kronor i månaden per skärm i sammanlagt fyra år, men avtalen varierade.
Procast Media skulle enligt avtal subventionera hela hyreskostnaden för rätten att använda kanalen för sändningar. Det gick bra till en början, men efterhand uteblev pengarna. Trots det tvingade Wasa Kredit kunderna att betala hyran till avtalstiden löpte ut.

Stämde Wasa Kredit

Därför stämde 15 tandvårdskliniker Wasa Kredit med hjälp av Christina Malm, advokat på Bergh & Co. De ville att Wasa Kredit skulle riva upp avtalen och dessutom betala tillbaka pengarna som Procast Media lovade ersätta.
Nu efter två möten mellan parterna blir det förlikning istället för process. Läs mer i Tandläkartidningen nummer 3 2013.

Upptäck mer