Annons

Annons

Gunilla Klingberg blir professor i Malmö

Övertandläkare och docent Gunilla Klingberg har utsetts till professor i pedodonti vid Tandvårdshögskolan i Malmö. Hon tillträder i januari 2013.

– Det känns kul och spännande att börja på en ny arbetsplats även om jag har haft förmånen att arbeta på skolan under en period för några år sedan. Jag trivdes väldigt bra och upplever att det händer väldigt mycket spännande på fakulteten både vad gäller undervisning och forskning.
Vilken typ av forskning vill du sätta igång?
– Jag kommer att fortsätta mycket av den inriktning jag har idag, det vill säga forskning kring oral hälsa hos barn och ungdom med särskilda behov. I detta ingår även odontologiska beteendevetenskapliga frågeställningar.

Vill fortsätta som ordförande

Gunilla Klingberg är idag docent vid Sahlgrenska akademin och övertandläkare i pedodonti vid Mun-H-Center i Göteborg. Hon är även ordförande för Sveriges Tandläkarförbund, något hon är öppen för att fortsätta med.
– Tyvärr har nuvarande mandatperiod i alldeles för hög utsträckning handlat om tvister i kåren men jag upplever att vi nu har nått så långt att vi håller på att samla oss igen. Det är tydligt att tandläkarna vill hålla ihop och ser behovet av ett starkt förbund som kan driva de odontologiska frågorna. Det är viktigt med kontinuitet i förbundet i nuläget och därför ställer jag också upp för omval, vilket min nya arbetsgivare är införstådd med.
Gunilla Klingberg tillträder sin nya tjänst i januari 2013 och kommer till en början att veckopendla från sitt hem i Göteborg.

Upptäck mer