Annons

Annons

Hallå där, Karin Tideström…

... som är tillförordnad chefredaktör på Tandläkartidningen sedan årsskiftet.

Hur känns det?
– Det känns roligt och utmanande. Jag har jobbat med Tandläkartidningen i ungefär ett och ett halvt år, bland annat med Klinikliv, så på ett sätt känns det välbekant. Samtidigt är jag här i en ny roll och får sätta mig in i helt nya frågor.
Berätta lite om din bakgrund!
– Jag har arbetat som journalist i drygt tio år och frilansade i många år för olika fack- och organisationstidningar, där jag framför allt skrev om vård, medicin och hälsa. Sedan 2012 jobbar jag för tidningsbyrån A4 där jag är redaktör och projektledare. Under hösten var jag t f chefredaktör för Läkemedelsvärlden.
Hur mycket kan du om tänder?
– Jag har lärt mig mycket under tiden jag jobbat med Tandläkartidningen och det är roligare att gå till tandläkaren nu, det är intressant på ett nytt sätt. Jag har också fått bättre kunskaper om barns tandhälsa vilket känns värdefullt eftersom jag har en tvååring hemma som absolut inte vill borsta tänderna. Det fina med att vara journalist är annars att jag inte behöver kunna allt, mitt jobb är att hitta dem som har svaren och ställa rätt frågor till dem. Jag har också en erfaren och kunnig redaktion som hjälper mig att hitta vad som är intressant.
Vad ser du fram emot i det här uppdraget?
– I det första numret som jag är chefredaktör för, nummer 2, kommer vi att ha hela tre debattartiklar. Jag hoppas att det är en trend som håller i sig eftersom jag tycker att Tandläkartidningen ska vara en arena för debatt i viktiga tandvårdsfrågor. Jag ser också fram emot det temanummer om evidens vi ska ha under våren.

Upptäck mer