Annons

Annons

Kritisk till skönhetshetsen

RIKSSTÄMMAN 2013. Om du kan övertala utseendefixerade patienter att deras tänder inte är perfekta, men att du kan fixa det, kan du tjäna mycket pengar på det.

Det sade John Besford, tandläkare från Storbritannien, när han talade vid huvudsymposiet Dental identity theft vid årets odontologiska riksstämma i dag.
John Besford är expert på avtagbar protetik. Hans ambition är att återskapa det ursprungliga utseendet hos patienter som förlorat många tänder. Han försöker återställa patientens individualitet och värdighet.
Att härma naturliga tänder är svårt och tar tid. Det är mycket lättare att förenkla tänder och få dem att se likadana ut, konstaterade han.
Svenskar verkar inte eftersträva overklig ”perfektion” i samma utsträckning som många andra européer, för att inte tala om amerikanerna, tycker John Besford, men han tror att det kanske bara är en tidsfråga.
Också svenskar påverkas av att dagligen utsättas för reklam och bilder på kända personer vars utseende har förskönats med hjälp av dataprogram och kosmetiska behandlingar.
Riksstämman pågår till och med lördag på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Upptäck mer