Annons

Annons

Malmö universitet får starta tandhygienistutbildning

Malmö universitet kommer starta en treårig tandhygienistutbildning. Det står klart efter att Universitetskanslersämbetet, UKÄ, nu beslutat att lärosätet får utfärda tandhygienistexamen.

Malmö universitet får nu examinera tandhygienister

Universitetskanslersämbetet, UKÄ, har nu beslutat att Malmö universitet får utfärda tandhygienistexamen.

– Vi är jätteglada över det positiva beskedet och det innebär att vi direkt startar upp och planerar för ett första intag av studenter hösten 2023, säger Gunilla Klingberg, dekan vid Odontologiska fakulteten i ett pressmeddelande.

Under de senaste åren har Odontologiska fakulteten lagt ner ett omfattande arbete för att stärka kunskaps- och forskningsområdet oral hälsa och tandhygienistprofessionen. Som en del i satsningen startade Malmö universitet 2020 en forskarskola i oral hälsa med bland annat tre doktorandtjänster vid Odontologiska fakulteten.

Malmö universitet har tidigare fått avslag på ansökan om tandhygienistutbildning, men lämnade in en ny ansökan 2021, och i våras begärde tillsynsmyndigheten en komplettering av ansökan inom två av bedömningsområdena, vilket lärosätet också lämnade in. Den 21 september kom det efterlängtade beskedet från UKÄ: Malmö universitet får utfärda tandhygienistexamen.

Upptäck mer