Annons

Annons

Parodontologin i Norrbotten prisas av landstinget

För första gången får en tandvårdsenhet motta stipendiet för bästa förbättringsarbete i vården av Norrbottens läns landsting.

Specialisttandvården inom parodontologi vid Tandvårdens kompetenscentrum (TKC) i Norrbotten har fått landstingets stipendium för bästa förbättringsarbete i vården. Stipendiet som är på 100 000 kronor delades ut i veckan i samband med landstingsfullmäktige och går för första gången till en verksamhet inom tandvården.
– Det känns jättekul! Äntligen får vi lite ”cred” för vårt arbete och det är kul att vi från tandvården uppmärksammas av landstinget. Juryn som röstade fram oss inte har något med tandvård att göra så det känns verkligen som ett erkännande för vår verksamhet, säger Konstantin Sarkissov, en av två specialisttandläkare i parodontologi vid enheten.
Han berättar att det har rått ”festivalstämning” på kliniken sedan de fick beskedet.
– Vi har fått jubla tyst eftersom vi måste hålla det hemligt tills igår. Det är verkligen roligt att få all den här uppmärksamheten.
Specialistkliniken får stipendiet för sitt arbete med att sprida kunskapen i parodontologi till allmäntandvården runt om i det vidsträckta länet. Det har lett till att fler patienter kan få behandlingar där de bor istället för att åka till specialisterna i Luleå. Användningen av ny teknik är också en del av arbetet.
– Nu skickar vi bilder mellan oss istället för patienter, säger Konstantin Sarkissov.
Det är inte helt klart vad kliniken ska göra för stipendiepengarna men tanken är att enheten både ska satsa på sig själva och sina kollegor.
– Förmodligen åker vi på någon intressant kongress för vår egen förkovring. Sen tänker vi belöna våra medarbetare ute i länet genom att ”pimpa” vår årliga föreläsningsdag på något sätt.

Upptäck mer