Distriktstandvården får ny vd

Erik Alexandersson blir ny VD för tandvårdskedjan Distriktstandvården 16 maj. Han efterträder Ibbe Gnem.

Erik Alexandersson


Erik Alexandersson är civilingenjör i grunden. Han har tidigare arbetat inom veterinärbranschen på företaget AniCura, där han bland annat var affärsområdeschef för företagets djurkliniker och mindre djursjukhus i Sverige. Dessförinnan hade han ledande befattningar inom vård och omsorg.
Erik Alexandersson efterträder Ibbe Gnem, en av Distriktstandvårdens grundare. Ibbe Gnem blir kvar som styrelsemedlem i Distriktstandvården och kommer även att ha en strategisk och rådgivande roll i företaget.

Ibbe Gnem


Distriktstandvården grundades 2010 av Ibbe Gnem och Jan Lindqvist när tio kliniker knoppades av från Folktandvården Stockholm efter ett politiskt beslut.
Distriktstandvården har i dag ett 30-tal kliniker i Stockholm och Uppsala.

Dentme
  • Dentme är en digital plattform där du kan prata direkt med legitimerad tandvårdspersonal via mobil eller surfplatta när det passar dig.
  • Dentme erbjuder professionell rådgivning under större delen av dygnets timmar och samarbetar med de bästa tandläkarklinikerna runt om i Sverige.
  • Dentme hjälper även dig med tandvårdsrädsla att känna dig trygg, utan långa väntetider.

Dentme är med och bygger den svenska marknaden för digital tandvård från grunden.

– Vi vill jobba med de bästa klinikerna i hela Sverige, säger David Kruse, VD och en av Dentmes grundare.  Förutom en app där patienten kan få rådgivning, recept och remiss av tandläkare digitalt hjälper Dentme enskilda kliniker att öka takten i sin egen digitalisering.  Genom att ansluta sig som partnerklinik till Dentme kan man ta emot patienter som efter en konsultation i appen bedömts behöva bidare bård.  Dentme bokar då in ett besök på den klinik som passar patienten bäst.

– Alla tandläkarkliniker behöver fylla tidboken, men långt ifrån alla är speciallister på marknadsföring.  Vi är både en professionell tandvårdsaktör och en förmedlingskanal för vår partnerkliniker, säger David Kruse.

ATT DIGITAL TANDVÅRD fyller en viktig funktion i samhället råder det inga tvivel om.  Ett flertal av Dentmes patienter har inte besökt tandvården på flera år, men genom den förenklade process i appen har de nu fått den vård de behöver.

– Dentme står för trygghet och kvalitet för patienten hela vägen.  Tillsammans med våra partnerkliniker kan vi erbjuda både en förenklad och förbättrad tandvård där patienten upplever färre trösklar och får rätt hjälp snabbare.  Digitala vårdbesök är en viktig del av framtidens tandvård, säger Hadi Ahmad, kliniskt ansvarig på Dentme.

Upptäck mer