Annons

Annons

Hallå där Ingrid Helander

Ny webbredaktör och reporter på Tandläkartidningen, som började på redaktionen den 2 maj.

Ingrid Helander. Foto: Janet Suslick

Var jobbade du innan du började på Tandläkartidningen?

– Närmast jobbade jag som reporter på Läkartidningen och har dessförinnan arbetat som bland annat vetenskapsredaktör på Svenska Dagbladet och som chefredaktör på Läkemedelsvärlden. Jag är biomedicinare i botten, så vetenskapsjournalistik ligger mig varmt om hjärtat.

Har du någon anknytning till tandvårdsvärlden?

– Mina föräldrar är tandläkare, så jag är uppvuxen med mycket tandläkarprat runt matbordet. Som liten gillade jag att bläddra i Tandläkartidningen, där bilderna på ”hemska” munnar var särskilt spännande.

Hur vill du utveckla webben?

– Jag vill fortsätta den utveckling som redan påbörjats med bland annat nya format och paketeringar. På webben finns lösningar för både rörlig bild och ljud som jag tror vi kan utnyttja mer för att få ännu fler att upptäcka Tandläkartidningen. Vi ska självklart fortsätta att leverera ini­ti­erade nyheter för Sveriges tandläkare och där tror jag att vi kan bli lite rappare med att publicera på webben.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

– Att lära känna våra läsare och förstå vad som är viktigt för dem för att kunna leverera det, men också för att kunna överraska och utmana.

Upptäck mer