Annons

Annons

Hedersdoktor utsedd vid Karolinska institutet

Thorbjörn Ekström har utsetts till odontologie hedersdoktor vid Karolinska institutet.  Thorbjörn Ekström, under många år FoU-direktör vid Stockholms läns landsting, har spelat en central roll i samarbetet mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. I motiveringen sägs det att han har “visat en djupgående förståelse för betydelsen av forskning och utbildning i sjukvården och stått...

Thorbjörn Ekström har utsetts till odontologie hedersdoktor vid Karolinska institutet.
 Thorbjörn Ekström, under många år FoU-direktör vid Stockholms läns landsting, har spelat en central roll i samarbetet mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting. I motiveringen sägs det att han har “visat en djupgående förståelse för betydelsen av forskning och utbildning i sjukvården och stått för betydande insatser för att stärka Karolinska Institutets position inom forskning, utveckling och utbildning inom tandvården.”
Thorbjörn Ekström har bland annat varit sjukhusdirektör vid Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. I sitt arbete har Thorbjörn Ekström haft fokus på södra campus där Institutionen för odontologi är belägen.

Upptäck mer