Annons

Annons

Skönsjungande tandläkare siktar mot final i Idol

Till vardags arbetar hon som tandläkare på folktandvården i Bankeryd utanför Jönköping. I dag fredag kan dock Aus Ayob stå på scenen i den sista uttagningen till höstens Idol-finaler. ”Musiken har funnits i blodet sedan jag var liten.”

Aus Ayob, är tandläkare, låtskrivare och sångerska.

Foto: Jakob Dahlström

Tandläkaren och sångerskan Aus Ayob från Jönköping har nyss släppt sin andra singel. Musiken ger henne möjlighet att uttrycka något hon haft med sig hela livet. Under hösten har även synts i sångtävlingen Idol, där hon nu är ett steg från att kvala in till den ”stora” finalen.

– Musiken har funnits i blodet sedan jag var liten. Här får jag vara den jag är. Som tandläkare är det patientens upplevelse och känslor som kommer först. I arbetet måste jag vara professionell.

Aus Ayob skriver musiken själv.

– Det börjar med att jag hittar en melodi och skriver texten efter det. Redan i början har jag en vision om vilka känslor låten ska framkalla, jag har bra kontakt med mina känslor och texterna bygger på självupplevda händelser. Ibland har det varit tuffa perioder.

En sådan händelse är systerns insjuknande i cancer. Att något skulle kunna hända fanns inte i Aus Ayobs föreställningsvärld. Livet är inget som kan tas för givet, människor blir sjuka och dör faktiskt. Systern är på bättringsvägen, men hennes sjukdom blev en ögonöppnare för låtskrivaren.

– Det fick mig att tänka på vad jag gör med mitt liv. Jag har alltid varit högpresterande, jag ska vara den duktiga tjejen, men det kan sluta med att du tappar bort dig själv. Därför är det viktigt att hålla sina hobbies vid liv, säger Aus Ayob.

I år är hon med och tävlar i Idol. Efter veckor av uttagningar är Aus Ayob nu en av 14 artister som kan få ett så kallat ”wild card” och därmed tävla i den sista kvalfinalen i dag fredag. Går hon vidare från den blir hon en av deltagarna i höstens fredagsfinaler.

Upptäck mer