Annons

Annons

Praktikertjänsts vd uppsagd

Praktikertjänst har sagt upp vd Johan Fredriksson. Anledningen är att styrelsen och han inte är överens om takten i utvecklingsarbetet för bolaget.

Styrelsen, koncernledningen och Johan Fredriksson har tagit fram en strategiplan för Praktikertjänst, men styrelsen och Johan Fredriksson har inte varit överens om takten i utvecklingsarbetet. Detta har lett till att styrelsen valt att säga upp honom.
– Det är ingen konflikt bakom beslutet, bara olika syn på takten i utvecklingen, säger Urban Englund, ordförande i Praktikertjänst.
Han tillägger att Johan Fredriksson sedan han tillträdde som vd 2014 har arbetat intensivt med att utveckla bolaget och gjort det på ett förtjänstfullt sätt, bland annat har han arbetat hårt för att bolaget ska bli mer affärsmässigt.
Enligt Urban Englund ligger strategiplanen fast.
– Delar av den kommer dock att realiseras i ett långsammare tempo. Hur det kommer att påverka verksamheten får vi återkomma till, säger han.
Erik Strand, som varit verksam i Praktikertjänst sedan 2013 i olika roller, bland annat som styrelseledamot och affärsområdeschef, tar över vd-posten.

Upptäck mer