Annons

Annons

Här är årets studenter 2023

Årets tandläkarstudent vid respektive lärosäte har nu utsetts. De har visat sig vara särskilt duktiga och uppmärksammas under invigningen av Odontologisk Riksstämma i Umeå.

Tilda Karlén

Tilda Karlén, termin nio vid Malmö universitet.

– Jättekul och ärofyllt! Jag blev så förvånad när jag fick veta detta, eftersom jag har så många duktiga kursare som jag vet kommer att bli riktigt bra tandläkare. Ser detta som ett väldigt fint kvitto på att fler tycker jag valt rätt yrke.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag kommer äntligen att återvända till min hemort Älmhult och arbeta på en jättebra klinik med fantastiska kollegor. Ser väldigt mycket fram emot detta. Även att få bo nära familjen och ha mer tid att spendera ute i skogen med min hund och sambo. Vill bli en så bra tandläkare som möjligt och samtidigt njuta av allt livet har att erbjuda.

Xhenisera Hallulli

Xhenisera Hallulli, termin tio vid Umeå universitet.

– Det känns helt overkligt och ärofyllt. Resan genom tandläkarprogrammet är inte enkel, att få ta emot denna utmärkelse betyder så mycket. Jag har länge känt till Dentatuspriset, men trodde aldrig att det skulle hamna hos mig. Jag kommer att bära med mig det och ödmjukt ta mig an arbetslivet. Jag känner mig väldigt stolt över att ha fått gå min utbildning på Umeå universitet.

Vad har du för framtidsplaner?

– En examensresa står på schemat och därefter bär det av mot jobb i Västra Götaland. Jag är en person som ständigt strävar efter att utvecklas så jag blir nog inte av med studier. Det kommer finnas i min karriär på ett eller annat sätt, främst genom fortbildning.

Linn Holm

Linn Holm, termin tio vid Göteborgs universitet.

– Jag känner verkligen tacksamhet. Denna utnämning kom som en stor överraskning och en vän kan bekräfta att det kom en och annan glädjetår när jag fick samtalet. Det känns oerhört fint att få med sig detta in i framtiden, det är ett kvitto på att magkänslan jag har haft från början stämmer, att jag är på rätt plats gällande mitt yrkesval.

Vad har du för framtidsplaner?

– Efter examen kommer jag att bege mig tillbaka till Kristianstad, i Skåne, för att börja på en folktandvårdsklinik där jag har jobbat tidigare. Det ska verkligen bli roligt att få arbeta och lära sig mer inom det roligaste yrket som finns. Längtar redan till första arbetsdagen. Det som är så spännande med detta yrkesval är att det finns många olika vägar att gå i framtiden. Jag får helt enkelt se vad som väntar på mig. Jag är däremot övertygad om att jag kommer att mötas av många underbara människor och givande utmaningar under karriären, vilket känns väldigt pirrigt.

Solange Girgis

Solange Girgis, termin nio vid Karolinska institutet.

– Jag känner mig oerhört tacksam, stolt, glad och hedrad att få den här utnämningen. Det kan inte ha varit ett lätt beslut då vi är många duktiga tandläkarstudenter.

Vad har du för framtidsplaner?

– Det är väldigt mycket som jag vill göra. Jag vill gärna börja jobba, specialisera mig och om jag får möjligheten kanske börja undervisa på Karolinska institutet.

Motiveringar

Tilda Karlén

”Tilda har goda teoretiska kunskaper, god klinisk skicklighet och visar stor omsorg om sina patienter.”

Xhenisera Hallulli

”Xhenisera är en energifylld, vetgirig och varm person. Hon har visat stort engagemang för sina patienter och har med värme, omsorg och noggrannhet tagit väl hand om dem. Alltid med ett leende på läpparna och med patientens bästa i fokus. Ett föredömligt förhållningssätt har växt fram under studietiden och med en stark vilja att alltid förstå varför har hon fördjupat sina kliniska och vetenskapliga kunskaper.”

Linn Holm

”Linn visar stor omsorg om sina patienter och är alltid väl förberedd inför sina behandlingar. Hon tillämpar teoretiska och kliniska kunskaper på ett mycket moget och omdömesfullt sätt. Linn kommunicerar alltid med patienter, kollegor och personal på ett professionellt och ödmjukt sätt. Hennes förmåga till självreflektion är också mycket god. Hon ställer dessutom alltid upp med stort engagemang när kurskamrater behöver hjälp.”

Solange Girgis

”Solange har under sin utbildning visat prov på att kunna tillämpa teoretiska och kliniska kunskaper på ett moget och omdömesgillt sätt. Hon har god förmåga till självständig reflektion och ställningstagande i sina patientbehandlingar som hon genomför med stor ansvarskänsla, empati och klinisk skicklighet och mognad. Solange har i sin patientvårdande verksamhet visat på ett mycket ett gott empatiskt och etiskt förhållningssätt. Därutöver kommunicerar Solange med personal och patienter och studenter på ett föredömligt och ödmjukt sätt.”

På riksstämman

Priset delas ut i samband med invigningen av årets riksstämma.
Onsdag 15 november, kl 15:30 – 16:45

Dentatuspriset
  • Förutom äran får årets bästa studenter 10 000 kronor vardera.
  • Priset har delats ut till en tandläkarstudent från varje utbildningsort i Sverige årligen sedan 1989.
  • Prisets formella namn är ”The Bernard Weissman/Dentatus Student Achievement Award” men det kallas ”årets bästa tandläkarstudent” eller ”Dentatuspriset”.

Upptäck mer