Annons

Annons

Tandläkare blir landstingsdirektör

Tandvårdsdirektören Eva Ljung går in som tillförordnad landstingsdirektör i Uppsala län efter den sparkade Kerstin Westholm.

– Det var en stark önskan från vår sida att Eva Ljung skulle gå in som tillförordnad landstingsdirektör i väntan på ordinarie tillsättning. Vi är nöjda med att hon nu har accepterat, säger Erik Weiman, landstingsstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.
Eva Ljung är i botten polis men gick ut tandläkarutbildningen i Stockholm 1985. Hon har jobbat som allmäntandläkare i Västmanland och i Stockholm och bland annat varit klinikchef och tandvårds- och utvecklingschef. Hon är idag tandvårdsdirektör för folktandvården och sitter i landstingets koncernledning sedan sex år.
Eva Ljung tillträder sin nya tjänst omgående och förordnandet sträcker sig till och med den 1 september. Pia Gabre, chefstandläkare i Uppsala läns landsting, går in som tillförordnad folktandvårdsdirektör.
Det var i måndags som landstingsstyrelsen meddelade att den dåvarande landstingsdirektören Kerstin Westholm sagts upp från sin anställning på grund av ”olika syn på hur landstinget ska ledas”.
Läs intervjun med Eva Ljung som publicerades i Tandläkartidningen nummer 6 2012.

Upptäck mer