Annons

Annons

Tandläkare tar över Tandläkartidningen

Hilda Zollitsch Grill är tidningens nya chefredaktör.

Hur känns det?
– Det känns roligt och spännande, en härlig utmaning.
Vad har du för bakgrund?
– Jag är tandläkare i grunden, tog examen i Stockholm 1983 och jobbade 15 år som tandläkare innan jag sadlade om och utbildade mig till journalist. Som frilans skrev jag en hel del för Tandläkartidningen, men de senaste åtta åren har jag varit redaktör på tidningen Fysioterapi, Fysioterapeuternas förbundstidning.
Att du är utbildad tandläkare, vad kommer det att innebära för ditt jobb som chefredaktör på Tandläkartidningen?
– Min egen erfarenhet av att arbeta som tandläkare kommer förstås att påverka vad vi väljer att skriva om och inte, och det hoppas jag ska berika innehållet i tidningen.
Hur vill du utveckla tidningen?
– Jag har inte hunnit utforma så konkreta förändringstankar ännu, men mitt mål är att tidningen och webben ska vara viktig, intressant och angelägen för tandläkare.
Vad ser du mest fram emot i ditt nya jobb?
– Det ska bli roligt att arbeta på en större redaktion än den jag kommer ifrån och att återknyta bekantskapen med den odontologiska världen.
Har du någon hälsning till läsarna?
– Hör av er med tips och tankar!
Hilda Zollitsch Grill är chefredaktör från och med nummer 9 som kommer ut den 8 september. Då medverkar hon också med sin första krönika i Tandläkartidningen och här på webben.
Hilda Zollitsch Grill efterträder närmast Karin Tideström som har varit tillförordnad chefredaktör efter Örjan Björklund som slutade vid årsskiftet.

Upptäck mer