Annons

Annons

Tandpriskollen lanseras i höst

Nu har prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen tagit ett steg närmare lansering. Under försommaren har alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet fått ett brev för att kontrollera sina uppgifter.

TLV förbereder nu lanseringen av prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen. Sajten ska vara igång i november och just nu samlar man in adressuppgifter från tandvården. Ungefär tvåtusen vårdgivare har fått ett brev där de ombeds kontrollera sina uppgifter.
– Syftet är att patienterna ska få korrekt information i tandpriskollen. Vi vill att man bekräftar att namn på mottagningen, besöksadress och kontaktuppgifter stämmer. Om man vill kan man också lägga till en webbplats, säger Maria Bjurö, kommunikationschef på TLV.
Adresserna har hämtats från Försäkringskassan för alla vårdgivare som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet. Den som inte har fått något brev ombeds höra av sig till TLV (tandpriskollen@tlv.se).
– Vi har hittills fått in svar från ungefär hälften av de vårdgivare vi kontaktat, men planerar en påminnelse efter sommaren.
Det som återstår i projektet är användar- och belastningstester för att se att sajten håller för lansering, och kommunikation kring lanseringen.
Enligt regeringsuppdraget ska sajten vara igång allra senast 15 december i år, men TLV siktar på november.
Läs mer om hur förslaget till tjänsten såg ut i slutrapporten jun 2018. 

Upptäck mer