Annons

Annons

Tandteknikutbildningen vid KI läggs ner

Tandteknikerutbildningen vid KI lades ner på 1990-talet, men uppstod senare. Men under åren har utbildningen dragits med ekonomiska problem, och övriga odontologiska program samt utbildningsstyrelsen har fått gå in med pengar. De som nu befinner sig under utbildning kommer att få gå klart, därefter kommer tandteknikerutbildningen endast att bedrivas i Göteborg, Malmö och Umeå. –...

Tandteknikerutbildningen vid KI lades ner på 1990-talet, men uppstod senare. Men under åren har utbildningen dragits med ekonomiska problem, och övriga odontologiska program samt utbildningsstyrelsen har fått gå in med pengar.
De som nu befinner sig under utbildning kommer att få gå klart, därefter kommer tandteknikerutbildningen endast att bedrivas i Göteborg, Malmö och Umeå.
– Utbildningsplatserna där kommer att täcka behovet. Det finns ingen anledning att utbilda till arbetslöshet, förklarar Jan Ygge, utbildningsstyrelsens talesman, och tillägger att nedläggningen av utbildningen vid KI inte kommer att få några konsekvenser för tandläkarna när det gäller tillgången på tandtekniker.

Upptäck mer