Annons

Annons

Tillfällig tandvårdschef får sänkt ersättning

Det blev dyrt att ta in en tillförordnad chef för Folktandvården i Halland, men efter att flera politiker i närsjukvårdsnämnden har reagerat skrivs ett nytt avtal med sänkt ersättning.

Kostnaden för att ta in Gunnar Eriksson som tillförordnad chef för Folktandvården Halland blir hög, rapporterar Hallandsposten. De hänvisar till avtalet med regionen, som för en halvtidstjänst skulle kosta 111 100 kronor i månaden fram till årsskiftet.
– Det är alltid en bedömningsfråga hur man värderar kompetens, erfarenhet och kapacitet, säger Kaarina Sundelin, förvaltningschef för Närsjukvården i Region Halland
Efter att flera politiker i Region Hallands närsjukvårdsnämnd har reagerat på kostnaderna ska man nu, enligt nya uppgifter i Hallandsposten, skriva ett nytt avtal med en lägre ersättning.
Kaarina Sundelin kommenterar detta med att man som chef får vara beredd på att behöva fatta nya beslut utifrån förändrade förutsättningar.
– För att kunna skapa en stabil övergångsperiod var det här en mycket bra möjlighet att få in stor erfarenhet och kompetens och parallellt rekrytera för framtiden.
Arbetet med att rekrytera en ny chef är påbörjat.

Upptäck mer