Annons

Annons

Uppsala söker morgondagens ledare

Många tandläkare med ledande befattningar inom folktandvården kommer att gå i pension inom de närmaste åren. Ute i landet arbetar man på olika sätt för att täcka upp med nya ledare. I Uppsala erbjuder man från och med i mars fyra utvecklingstjänster för tandläkare eller andra yrkesgrupper inom tandvården som vill utbilda sig till chefer....

Många tandläkare med ledande befattningar inom folktandvården kommer att gå i pension inom de närmaste åren. Ute i landet arbetar man på olika sätt för att täcka upp med nya ledare. I Uppsala erbjuder man från och med i mars fyra utvecklingstjänster för tandläkare eller andra yrkesgrupper inom tandvården som vill utbilda sig till chefer.
Tjänsterna innebär att personerna fortsätter att arbeta inom sitt kompetensområde, men får samtidigt tillfälle att studera ledarskap på 20 procent av tjänsten.
– Vi kommer att ta fram en individuell utvecklingsplan för varje person som går kursen och erbjuda en tillsvidareanställning. Det här är också ett sätt att visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, säger personalchef Ann-Sofie Nyström, som också är ansvarig för utbildning av morgondagens ledare inom hela landstinget.

Upptäck mer