Annons

Annons

Vem möter du på mässan?

Alla utställare som anser sig ha en koppling till dentalbranschen är välkomna att ställa ut på Swedental. I övrigt finns inga egentliga kvalitetskrav.

En branschmässa ger utställaren en viss kvalitetsstämpel, men hur är det egentligen? Vilka krav ställs på den som vill delta med en monter?
På Swedental samlas tandvårdsbranschen. Här finns stolar, borrar och förbrukningsmaterial, men även produkter som har en mer perifer koppling till tandvård, som kläder och massagekuddar.
– Med tanke på arbetsmiljön man har, så tycker vi att den typen av produkter kan passa in, säger Anders Rudestad, som arbetar med Swedental vid Stockholmsmässan.

Riktar sig till dentalbranschen

Han berättar att det är väldigt ovanligt att man säger nej till någon utställare, men att man för en dialog med Svensk dentalhandel och med Tandläkaresällskapet om vilka utställare som är lämpliga. Till exempel har man diskuterat kring kosmetiska produkter.
Utställarna får frågan om de riktar sig till dentalbranschen, och om de hävdar att de gör det är de välkomna till utställningen.
– Vi är en öppen marknad. Vissa produkter används inte i den svenska tandvården, men det är möjligt att de gör det i andra länder. Vi tittar också på vilka som ställer ut på mässorna utomlands, och gör även en utvärdering i efterhand.

Kvalitet på montrar

Anders Rudestad har arbetat vid Stockholmsmässan i fem år, och har inte varit med om att de sagt nej till någon utställare.
– En utställare som är gränsfall om de har koppling till branschen kanske inte får ut något av att delta, och kommer då sannolikt inte tillbaka nästa år.
Han påpekar att det är viktigt att både besökare och utställare känner att utställningen håller hög kvalitet.
– Det är även skillnad i hur montrarna ser ut. En del satsar minimalt och saknar kanske bakvägg, medan andra har väldigt fina och professionella montrar.
Mässan ställer inga krav på att montrarna ska ha någon viss kvalitet utan det är upp till utställaren.
Finns det någonting som skulle göra att ni säger nej till en utställare?
– Ja, en utställare som gör intrång på någon annans varumärke eller patent skulle stoppas.

Upptäck mer