Annons

Annons

Studenterna fotar

Vem som helst kan lyckas ta en bra bild, men med mer kunskap bakom avtryckarfingret ökar chansen för fler lyckade bilder. Varför inte gå en kurs? Det gjorde fyra tandläkarstudenter vid KI, Huddinge

 
2009 hölls den första valbara kursen i fotografering för tandläkarstudenter vid KI, Huddinge. Det blev en succé, vilket framgick av en artikel i Tandläkartidningen nummer 4 2010. Den följande kursen hade samma tema: »Visuell kommunikation«, och lockade fyra studenter: Sanna Ibstedt, Malin Kruse, Josef Aslan och Dina Majid-Ameer. Inga förkunskaper krävdes, bara att deltagarna hade tillgång till en kamera. Kursen leddes av Per Alstergren, bettfysiolog och studierektor vid tandläkarutbildningen, samt Jörgen Jönsson, tandläkare och projektadministratör vid KI.
[slideshow]
Även om det i dagens tandvård ställs allt högre krav på fotografisk dokumentation inriktade sig kursen mer mot kamerakunskap, hur man hanterar ljus och komponerar en bild.
Kursen innehöll också lite bildredigering.
– Varje dag fick vi en ny uppgift att lösa och sedan redovisa resultatet dagen efter. Det var väldigt lärorikt för mig och de andra kursdeltagarna. Vi har alla utvecklats, berättar Sanna Ibstedt.
Som examensuppgift fick kursdeltagarna göra var sin bildberättelse på temat musik. Tandläkartidningen bad dem att välja ut några bilder. De ser ni här intill.

Upptäck mer