Glädje och kamp när OS avgjordes i Stockholm
Rafflande uppgörelse i säckhoppningen.

Glädje och kamp när OS avgjordes i Stockholm

tävling 7 nov 2014
Dela artikeln
Odontologiska Spelen (OS) startade i Malmö 1968 och arrangeras nu varje år av en av tandläkarhögskolorna i Norden.

Det är ett tre dagar långt evenemang där drygt 300 deltagande studenter ges möjligheten att knyta kontakter samt mäta sig mot de andra skolorna i olika tävlingar.

I år arrangerade Odontologiska Föreningen i Stockholm spelen i början av oktober. Invigningsdagen bjöd bland annat på parad längs Stockholms gator till en ceremoni i Kungsträdgården.

Någon dag senare var det dags att mäta sig mot varandra i själva spelen där några av tävlingsmomenten var hoppa säck, stafett och dragkamp.

Sammanlagd vinnare av OS 2014 blev Malmö. Göteborg utsågs till nästa års värdstad.

De deltagande skolorna var från Sverige: Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Från Norge: Bergen, Tromsö och Oslo. Från Danmark: Köpenhamn. Från Finland: Uleåborg, Kuopio, Åbo och Helsingfors.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch