Annons

Annons

Inspiration som blivit tradition

Minimässa, föreläsningar och hembakat i fikapausen; en härlig blandning när odontologiska studentkåren i Malmö arrangerade en inspirationsdag för fjärde året i rad.

Det började för fyra år sedan; Odontologiska studentkåren i Malmö ville ge studenterna något extra som inspirerar och lyser upp i höstmörkret. Resultatet blev en inspirationsdag som sedan dess äger rum i oktober varje år. Den består av dels en minimässa med företag och dels en extern föreläsare som har till uppgift att inspirera och leda till eftertanke. I år var inspirationsdagen större än tidigare med 16 utställare på minimässan och två föreläsare.

Fina priser

Utställarna var en blandning av folktandvårdskliniker och privatkliniker, tandteknikerlabb samt materialföretag. Varje utställare hade tagit med sig en fråga till årets tävling, en tipspromenad. Vinsterna i tävlingen var åtråvärda och bestod bland annat av en cykel med tillhörande hjälm, presentkort på biobesök och på utvalda klädaffärer.

Inte bara komik

De två föreläsningarna hölls av Tobias Wirén från tandvårdskedjan Smile och Özz Nüjen, skådespelare och ståuppkomiker. Tobias ägnade sin föreläsning åt vår framtida arbetsplats i tandvården och hur den har och kommer att utvecklas. Özz Nüjen visade både den välbekanta humoristiska sidan men även en allvarlig sida när han höll sin föreställning »Mångfald eller enfald?« där han bland annat diskuterar ordet mångfald inte bara ur ett etnicitetsperspektiv utan också med tanke på till exempel rörelsehindrade, kvinnor, tjocka, smala, invandrare och HBT-personer. Han fick hela aulans uppmärksamhet och studenterna var väldigt nöjda efteråt.
– Jag tycker att Özz förmedlade ett viktigt budskap till oss både som tandläkarstudenter och privatpersoner, säger tandläkarstuderande Tom Lundahl. Özz själv tyckte att det var kul och spännande att vara på Tandvårdshögskolan, han erkände att han hade borstat tänderna extra noga inför besöket.
– Och det är ju konstigt för jag tittar ju inte över min ekonomi och mina lån innan jag besöker ekonomistudenter, berättar han skrattande.
I pauserna mellan och efter föreläsningarna minglade studenterna med utställarna på mässan och med varandra. Kaffe och hembakat fikabröd serverades och det var en trevlig och glad stämning. Micael Vennerström, tandläkarstudent på sista året, tyckte att minglet var ett mycket bra tillfälle att få kontakt med olika landsting för att se vad de kan erbjuda inför framtiden.
[slideshow]
 
Lovisa Helgöy, vice ordförande i den odontologiska studentkåren, var ytterst ansvarig för dagen. Hon var jättenöjd med resultatet och berättar att flera av utställarna redan har anmält intresse inför nästa års inspirationsdag.
– Alla utställare verkar nöjda med dagen och vi har haft en god uppslutning av studenter. Det har varit mycket jobb för att göra inspirationsdagen möjlig men det har varit värt det. Jag har haft ett stort stöd av resten av kårstyrelsen, utan deras hjälp hade det inte gått, säger Lovisa.
Dagen avslutades värdigt i sann Käftis-anda med en after clinic, det vill säga studentpub med bra musik och trevlig stämning.
Vill du se mer bilder från dagen, besök skolans hemsida www.kaftis.se.

Upptäck mer