Inspirerande dag för studenter
Mingelbild från inspirationsdagen med studenter från kurs 1 tandläkare och tandtekniker. Mingelbild från inspirationsdagen med studenter från kurs 1 tandläkare och tandtekniker.

Inspirerande dag för studenter

29 nov 2012
Dela artikeln
I år var den 24 oktober inte bara FN-dagen utan även den så kallade inspirationsdagen på odontologiska fakulteten i Malmö. Studenter, dentalföretagare, föreläsare och underhållare tillbringade en intensiv dag tillsammans.

Inspirationsdagen infaller enligt tradition en onsdag varje hösttermin och samtliga studenter på skolan har undervisningsfritt för att kunna delta.

De ansvariga för dagen var den odontologiska studentkåren som hade förberett dagen i nästan ett års tid. Carolina Andersson Werneman, vice ordförande i kåren, var dagens huvudansvariga och general.

Hon hade förväntningar dagen innan det satte igång på allvar:
– Att det blir en trevlig dag där både studenter och företag ska känna sig belåtna och att de får ut något.

[slideshow]

Inspirationsdagen är uppbyggd som en minimässa och i år var den större än tidigare år med 20 olika utställare som folktandvård, privattandvård, företag inom dentala material och tandtekniska laboratorier hade dukat upp varsitt bord med bland annat informationsbroschyrer, reklampennor och tilltugg.

Mingel med utställarna

Dagens schema inleddes med att studenterna bjöds på lunch, därefter minglades det friskt med utställarna. Gustav Norbäck går sjunde terminen på tandläkarutbildningen. Det här är första gången han deltar på inspirationsdagen:
– Det finns många montrar att besöka, hela mässan ger en påminnelse om att man snart är färdig tandläkare. Man får möjlighet att se saker man inte känner till och som ligger utanför kursen, och det är ju roligt.

Dagen bjöd också på inspirerande föreläsningar; först på plats var två representanter från en av Sveriges största banker. De pratade generellt om ekonomi.

Det handlade både om privatekonomi och tips och tricks till den som i framtiden funderar på att starta eget företag.
– Jag tycker att detta var ett bra inslag för oss studenter eftersom det inte är så mycket om varken ekonomi eller »starta-eget« inlagt i utbildningen i Malmö, sade Lovisa Helgöy som även hon går sjunde terminen.

Föreläsning nummer två skiljde sig mycket från vardagliga föreläsningar i aulan. På scenen stod Henrik Schyffert och bjöd på många skratt men gav också eftertanke i sin föreläsning »Släpp sargen«.

Efter föreläsningarna minglades det ännu mer, Sara Arvini går den femte terminen på tandläkarprogrammet och även hon var nöjd med dagen.
– Man märker att man får ut mer av sådana här dagar för varje år, ju mer man har läst. Det är jättebra att kåren ger oss den här möjligheten då det är roligt och intressant att redan som student få inblick ibland annat arbetsmarknaden.

Fina priser

Under dagens lopp kunde studenterna även svara på frågor som i en tipspromenad där frågorna handlade om de olika utställarna. I slutet av dagen lottades fina priser ut till de studenter som hade svarat rätt på alla frågor. Två lyckliga studenter gick denna dag hem med varsin sprillans ny Ipad. Undertecknad vann ett presentkort på ett spa i Malmö och var väldigt nöjd med dagen.

När dagen var över kunde Carolina Andersson Werneman vara nöjd och belåten, studenterna verkade helnöjda och flera företag har redan anmält deltagande till nästa år.

 

Text: Anna Modigh

Foton/Illustrationer: Foto: Philip Arneryd

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch