Annons

Annons

Mingel med blivande arbetsgivare

Drygt 300 av KI:s tandläkar-, tandhygienist- och tandteknikerstudenter strömmade från kliniker och föreläsningssalar för att uppdatera sig om läget på arbetsmarknaden när Arbetsmarknadsdagen för sjätte året i rad hölls på Karolinska institutet i Flemingsberg.

Efter frukostmingel med gäster och utställare i Green room och sedan öppningstal från Odontologiska föreningens ordförande, Viktoria Malas, kunde studenter mingla med representanter från landsting och privata kedjor. Och exempelvis även diskutera entreprenörsdrömmar med KI Innovation Office.
Populärt bland studenter på högre terminer var också att träffa potentiella arbetsgivare för enskilda möten.

Börja forska

Vid ett forskningsseminarium lett av Margaret Sällberg Chen, studierektor för forskarutbildningen, belystes också möjligheterna att börja forska redan som student.
– Den här dagen är en unik möjlighet för arbetsgivare och studenter att upprätta kontakt, menar Angelica Kroonder som går på termin 8.
Hon har varit involverad i genomförandet av arbetsmarknadsdagarna både 2012 och 2013, då hon föregående år varit ordförande för Näringslivsutskottet. Tillsammans med efterträdaren på posten, Sanna Virtanen, har Angelica förberett för Arbetsmarknadsdagen 2014 sedan i augusti.

Tuffare för nyexade

Läget för nyutexaminerade har dock blivit tuffare de senaste åren vilket var påtagligt då vissa besökande landsting var mätta på tandläkare och en del uteblev.
– De som inte var där uppgav antingen en mättnad på tandläkare som orsak eller att riksstämman räcker för dem. Där ligger dock inte fokus på studenterna, berättar Angelica.
Visionen för kommande års arbetsmarknadsdagar är att göra besöket värdefullt och minnesvärt för studenter liksom utställare. Enligt Angelica Kroonder har studenternas intresse för privat verksamhet lett till att en satsning på seminarier med fokus på privattandvård planeras till nästa år.

Upptäck mer