Sportsliga prestationer när tandläkarstudenter möts
Tromsös tandféer tar ett glädjeskutt

Sportsliga prestationer när tandläkarstudenter möts

10 nov 2011
Dela artikeln
Studenterna från Stockholm avgick till slut med segern i årets odontologiska spel. Ett rafflande stafettlopp avgjorde tävlingarna som hölls på Malmö stadion i september.

300 tandläkarstudenter från elva nordiska lärosäten ställde upp i odontologiska spelen (OS) i år. Tandvårdshögskolan i Malmö var arrangör för första gången sedan 1998. os-generalen Kerstin Ljungryd och hennes 15 diktatorer höll i trådarna.

[slideshow]

Arrangemanget bestod inte enbart av tävlingar som blindlängdhopp, kast med spruta på panoramaröntgenbild, armhävningar och kast med liten puttyboll – tre stora fester, en parad genom Malmö och en stor avslutande bankett på Luftkastellet vid brofästet hörde också till.

Nästa år är tandläkarhögskolan i Åbo värd för OS.

Text: Christina Mörk, chefredaktör, Gisela Svedberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch