Eastmaninstitutets renovering lovordas
Eastmaninstitutet i Stockholm har renoverats på ett elegant sätt, enligt Stockholms Byggmästareförening. Nyckelpersoner bakom projektet belönas med ett pris. Foto: Janet Suslick

Eastmaninstitutets renovering lovordas

Pris 19 maj 2017
Dela artikeln
Eastmaninstitutet i Stockholm har vunnit pris för sin renovering.

Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris delas ut varje år för att främja ombyggande i Stockholm. ROT är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Årets pris går till nyckelpersoner bakom Eastmaninstitutets ombyggnad.

Enligt prismotiveringen har folktandvårdens byggnad för specialisttandvård, som ligger på Dalagatan i Stockholm, renoverats med omsorg och samtidigt blivit mer tillgänglig.

”Med bevarade arkitektoniska kvaliteter bibehålls lokalernas öppenhet och volym samtidigt som antalet behandlingsrum utökats kraftigt och antalet anställda kunnat fördubblas.
Stora byggtekniska utmaningar med krav på minimal synlighet av tekniska försörjningssystem, förbättrad logistik och ökad tillgänglighet har genomförts till måttlig produktionskostnad.
Lång hållbarhet genom användning av beständiga material, god arbetsmiljö och goda samarbetsformer mellan beställare, brukare, projektörer och entreprenör har präglat ombyggnadsarbetet.”

Årets vinnare offentliggjordes i dag och har avgjorts av en jury med den pensionerade politikern Anna-Greta Leijon i spetsen.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch