Jan Wennström avliden
Jan Wennström

Jan Wennström avliden

Personnytt 24 maj 2021
Dela artikeln
Professor Jan L Wennström, Göteborg, avled den 14 maj 2021. Han var en mycket uppskattad och respekterad kollega, såväl nationellt som internationellt.

Jan tog tandläkarexamen i Göteborg 1972 och blev specialist i parodontologi 1983. Tidigt i sin karriär genomgick han forskarutbildning på National Institute of Dental Research vid NIH, Bethesda i USA. Han disputerade 1982 och blev docent 1986 vid Göteborgs universitet.

Under drygt ett decennium från 2000 var han chef för parodontologiavdelningen, Sahlgrenska akademin, vid universitetet i Göteborg. Hans vetenskapliga produktion var omfattande, och kom under senare år att handla mycket om periimplantit.

Jan Wennström har tilldelats en rad utmärkelser såväl nationellt som internationellt. Han var ordförande i Scandinavian Society of Periodontology och president i Periodontal Research Group of IADR.

Både tidigare och under senare år var han mycket aktiv vid framtagning av underlag för de nationella riktlinjerna för tandvård och han representerade parodontologi i kvalitetsregistret SkaPa. Jan Wennström blev 74 år.

Text: Björn Klinge

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch