KI toppar internationell rankinglista

Bäst 30 apr 2015
Dela artikeln
Karolinska institutets tandläkarutbildning står på första plats på en internationell rankinglista över utbildningar i ämnet “dentistry”.

Karolinska institutet (KI) toppar listan ”QS world university rankings by subject – dentistry”.

Tandläkarutbildningar vid 50 universitet och högskolor finns med på listan. Göteborg kommer på tredje plats och Malmö på 21 plats. Umeå är inte med i rankingen.

Bland de 16 europeiska lärosätena på listan hamnar KI på första plats, Göteborg på andra plats och Malmö på sjunde plats.

Rankingen riktar sig till studenter som vill välja skola. Den bygger på enkätundersökningar bland akademiker om olika skolors anseenden, enkäter bland arbetsgivare om studenternas anställningsbarhet efter utbildningen samt på skolans ”research impact”, alltså hur många gånger vetenskapliga artiklar från institutionen/fakulteten citeras.

Rankinglistan ska tas med en nypa salt. Många faktorer som bidrar till hur bra en skola är tas inte med i bedömningen, och det framgår inte hur uppgifterna som bedöms samlas in, till exempel.

Läs hela listan här.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch