Regeringen granskar tandvårdsstödet

4 mar 2014
Dela artikeln
Hur bra fungerar tandvårdsstödet? Det vill regeringen veta och kommer att utse en särskild utredare för uppdraget. Vem det blir är ännu inte klart.

Utredaren ska se över ett flertal delar av tandvårdsstödet.

Huvuduppgiften blir att granska hur kontrollen av kostnaderna för stödet fungerar samt om huvudmålen med reformen uppfylls, det vill säga att bibehålla god tandhälsa hos individer med inga eller små tandvårdsbehov och att göra det möjligt för dem med stora behov att klara detta till en rimlig kostnad.

I uppdraget ingår också att analysera besöksfrekvensen i olika grupper, föreslå vilken eller vilka aktörer som ska ha ansvaret för information om tandvårdsstödet och hur informationen kan nå ut bättre, se över om Socialstyrelsens tandhälsoregister uppfyller målen, analysera hur prisjämförelsetjänsten fungerar och eventuellt komplettera tjänsten med kvalitetsindikatorer.

Utredaren ska presentera sina slutsatser senast den 31 augusti 2015.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
  1. Kommentar från Per 5 mars 2014:

    Det finns nog någon på elefantkyrkogården som måste ha ett nytt uppdrag….

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch