Tandläkare tvingas sluta hjälpa tiggare

Hjälpinsats 5 feb 2015
Dela artikeln
En tandläkare i Linköping behandlade EU-medborgare ideellt. Det får hon inte fortsätta med, bestämmer folktandvårdens ledning.

I över ett år erbjöd tandläkaren tillsammans med sin tandsköterska gratis akuttandvård till EU-medborgare en dag i veckan. Behandlingarna utförde teamet på sin fritid på folktandvårdskliniken där de båda arbetar och klinikchefen stöttade arrangemanget.

Efter att verksamheten uppmärksammats i lokala medier fick tandläkaren både kritik och hyllningar, bland annat ett uppskattande mejl från tandvårdsdirektören.

Men ett par veckor senare bestämde folktandvårdens ledning att verksamheten måste upphöra.

– Det här handlar om en grupp patienter som vi ska kunna hantera i vår ordinarie jourverksamhet. Vi vill att våra medarbetare ska kunna utföra sitt arbete under arbetstid med lön, säger tandvårdsdirektör Anna Carin Dahlgren till Corren.se.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch