Tandvården fortsätter toppa nöjdhetsindex
Ett stort leende för tandvården. Foto: Colourbox

Tandvården fortsätter toppa nöjdhetsindex

mätning 26 nov 2014
Dela artikeln
Även i år ligger tandvården i topp när det gäller patientnöjdhet. Allra nöjdast är patienterna som går till privata tandvårdskliniker, visar en undersökning från Svenskt kvalitetsindex (SKI).

I undersökningen har folktandvården fått 77,3 procent på nöjdhetsskalan och den privata tandvården 85,5 procent, vilket innebär en liten ökning från förra året för båda.

Enligt undersökningen upplever den privata tandvårdens patienter en högre prisvärdhet och är också mer lojala mot sin klinik än folktandvårdens patienter.

Totalt sett är tandvården ”ohotad i toppen” skriver SKI, både i jämförelse med andra branscher och i jämförelse med andra områden inom samhällsservice.Sedan mätningen började göras 2009 har siffrorna för tandvården i stort sett varit lika höga.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch